Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak “Üniversitemizin bilimsel altyapısını, yayın kalitesini ve ‘Araştırma Üniversitesi’ kimliği ile öne çıkan güçlü akademik yapısını fuar kapsamında katılımcılara tanıttık. Temsilcilerimiz, Avrupa çapında yükseköğretim kurumlarıyla bir araya gelerek yeni iş birlikleri ve ortak proje fırsatları üzerinde görüşmeler gerçekleştirdi. Fuarda ayrıca uluslararası üniversiteler sıralamasında ilk 100 içerisinde yer alan birçok Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika üniversitesiyle görüşmeler yapıldı ve çeşitli iş birliği anlaşmaları imzalandı. Bu anlaşmalar şüphesiz ki üniversitemizin akademik ağını küresel ölçekte daha da genişletecek” dedi.
Fuarı değerlendiren Ege Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. İlker Aydın, “Ege Üniversitesi olarak uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda EAIE 2025’te yer almak bizler için büyük bir gurur kaynağı oldu. Fuar, akademik iş birliklerini geliştirmek, yeni projeler üretmek ve Türk yükseköğretiminin dünyadaki görünürlüğünü artırmak açısından bizlere çok önemli fırsatlar sundu. EAIE 2025, Ege Üniversitesinin uluslararası alandaki görünürlüğünü artırması ve Türk yükseköğretiminin küresel ölçekte tanıtımı açısından stratejik bir adım oldu. Bu süreçte bizlere her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.
Etkinlik kapsamında Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı İlker Astarcı, Ege Üniversitesi standını ziyaret etti. Astarcı, yeni Erasmus projeleri için üniversiteyi tebrik ederek Ege Üniversitesinin Avrupa’daki görünürlüğünün ve Türkiye’nin uluslararası akademik iş birliklerine katkısının önemli olduğunu belirtti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.