Mülkiyeti belediyeye ait arazilerde ekimi yapılan karakılçık buğday ve tritikale hasadının ardından kalan otlardan oluşan saman balyaları ve Milas Ziraat Odası kuruluşu olan Milas Yem Fabrikası’ndan alınan yemler Bafa ve Derince Mahallelerinde gerçekleştirilen törenlerle, Akçalı, Bafa, Danişment, Gölyaka, Kapıkırı, Karahayıt, Pınarcık, Şenköy, Derince, Eğridere, Ekindere, Etrenli, Günlük, Karşıyaka ve Sakarkayalı üreticilere dağıtıldı.
612 paket saman balyası, 408 paket yem çuvalı üreticilerle buluşturuldu…
Muhtarlıklardan alınan taleplere göre 10 baş altı hayvan varlığına sahip üreticilere yapılan dağıtımlarda toplamda 612 paket saman balyası, 408 paket yem çuvalı üreticilerle buluşturuldu. Milas Belediyesi tarafından yapılan çalışma hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yüzünü güldürdü.
Protokol desteklemenin önemine vurgu yaptı…
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenler protokol konuşmaları ile devam etti.Programda konuşan Derince Muhtarı Abdullah Ulaş Çetin, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Şimşek ve Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, yapılan destekleme çalışmalarının önemine vurgu yaparak Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’a teşekkür etti.
Üreticilerimizin her zaman yanındayız…
Dağıtım töreninde konuşan Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, ”Kalkınma kırsaldan başlar anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toprağına sahip çıkan, alın teri döken üreticimiz başımızın tacıdır. Artan girdi maliyetleri karşısında üreticilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz yem ve saman dağıtımlarına bir yenisini daha ekledik. Mülkiyeti belediyemize ait olan arazilerimizde ekimini yaptığımız karakılçık buğday ve tritikale bitkilerinin hasadının ardından elde edilen otlardan oluşan saman balyalarını ve Milas Yem Fabrikası’ndan alımı yapılan yemleri Bafa ve Derince Mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz törenlerle Akçalı, Bafa, Danişment, Gölyaka, Kapıkırı, Karahayıt, Pınarcık, Şenköy, Derince, Eğridere, Ekindere, Etrenli, Günlük, Karşıyaka ve Sakarkaya Mahalleli olmak üzere 204 üreticimizle buluşturduk. Sürdürülebilir kırsal kalkınma anlayışımızla hayata geçirdiğimiz projelerle üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Üreticilerden Başkan Topuz’a Teşekkür
Yem desteğinden faydalanan üreticiler, desteklemelerin kendileri için büyük bir ekonomik rahatlama sağladığını belirtti. Yem ve saman balyalarını teslim alan üreticiler destekleme projesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’a teşekkür etti.
Katılım yoğundu…
Gerçekleştirilen törene Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz’un yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Ali Özgür, belediye meclis üyeleri, Milas Ziraat Odası Başkanı Kahraman Akar, Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Şimşek, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. İki mahallede gerçekleştirilen tören dağıtımların ardından son buldu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı



Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.