© Basın Gazetesi

26 suç kaydı bulunarak polisi şehit eden Yunus Emre Geçti'ye yönelik Altaylı: Fikri suçun varsa, sonsuza kadar içerdesin ama...

Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, kaçmasının ardından polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu. 26 suç kaydı bulunan saldırganın öncesinde serbest kalmasına yönelik Altaylı, 'Fikri suçun varsa, sonsuza kadar içerdesin ama' dedi

 

İstanbul Ümraniye'de motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan şüphelinin, kaçmasının ardından yaşanan arbedede silahla ateş edilmesi sonucu 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz şehit oldu.

Çeşitli suçlardan 26 adet suç kaydı bulunan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti Ihlamurkuyu Mahallesi'nde ekipler tarafından yakalandı.

Saldırgan Yunus Emre Geçti adliyeye sevk edildi. Sevk sırasında siyah çöp poşeti giydirilen saldırganı iki kadın polis Hayvan Durum İzleme Amirliğine bağlı hayvan taşıma aracına aracına götürdü.

''Pişman mısın?'': ''Öyle bir şey yok, bana saldırdılar''

Saldırgan Yunus Emre Geçti, Anadolu Adliyesi’nde bir muhabirin “Gencecik polis memurunu öldürdün, pişman mısın?” sorusuna “Öyle bir şey yok, bana saldırdılar" yanıtını verdi.

Tutuklandı

Firar ettikten kısa süre sonra yakalanan şüpheli Yunus Emre Geçti'nin sorgusu Cinayet Büro Amirliğinde yapıldı. Yapılan sorgulamada şüphelinin olay anını tam olarak hatırlamadığını söylediği ancak cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Geçti, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından; 'Kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme' suçundan tutuklandı.

'Türkiye'nin infaz sisteminden ötürü'

Yaşanan gelişmelerin ardından YouTube kanalında gündemi değerlendiren Fatih Altaylı yaşananların 'Türkiye'nin infaz sisteminden ötürü' olduğunu belirterek ''Hiçbir suçun cezası yok. Bu suçların cezası yok.'' dedi.

''Fikri suçun varsa, sonsuza kadar içerdesin...''

Ardından Altaylı şöyle devam etti:

''Fikri suçun varsa, sonsuza kadar içerdesin ama şu suç kaydıyla dışardasın. Emin ol, umurunda bile değildir; vicdan azabı bile çekmiyordur. Gencecik bir polis memuresi kadını öldürüyorsun. Emin ol ki en ufak bir pişmanlık duymuyordur.''

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER