© Basın Gazetesi

Bu Galatasaray'ı yenmek neredeyse imkansız!

Galatasaray'ın Sivasspor karşısında aldığı 6-1'lik galibiyeti spor yazarları değerlendirdi

Galatasaray, Sivasspor'u 6-1 yenerek Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını bir maç fazlasıyla 6'ya çıkardı. Spor yazarlarının değerlendirmeleri de şöyleydi:

Osman Şenher: "Sivasspor’un gücü belli. Bülent Uygun hocanın yapacağı fazla bir şey yok. Direnebildikleri kadar direndiler, bir de gol attılar. Nelsson büyük savaşçı. Sıfır hatayla oynuyor ve Galatasaray’ın defansının belkemiği. İnşallah bu çocuk uzun seneler bu takımda devam eder."

Ömer Üründül: "Sivasspor 6 tane gol yedi. Attığı tek gol kornerden, girdikleri pozisyon ise hiç yok. İki kişilik pres yapan Torreira ile sağlam geri 4'lü rakip atakları durdurmakta hiç güçlük çekmediler. Fizik açıdan yetersiz iki yıldız Icardi ve Ziyech kahraman oluyorsa anlayın takımlarımızın halini."

 

Ahmet Çakar: "Galatasaray dün gece şov yaptı… Sadece şov da yapmadı, averajını düzeltti, beklenen üç puanını aldı ve siz bu satırları okurken Fenerbahçelilerin umutları artık çok ama çok azaldı... Gelelim Arda Kardeşler'e; ilk yarıda Icardi'ye yapılan mutlak penaltıyı es geçti. Sivaslı defans oyuncusu, Icardi topa vurduğu anda topuğuna basıyor. Tartışmasız bir penaltı. İkinci yarıdaysa Icardi'nin golünü kaleciye faul diyerek iptal etmesi doğru. Zira söz konusu pozisyonda kaleci, eliyle topun üstüne temas etmişti. Böyle durumlarda bu topa dokunursanız faul olur."

Levent Tüzemen: "Kadife ayak Ziyech, zekâ küpü Mertens, altın ayak İcardi ve cesur yürek Barış Alper öyle bir sahne aldı ki Sivas, resmen oyun olarak dağıldı."

Erman Toroğlu: "Galatasaray'ın Sivasspor'a attığı bütün goller belli ki antrenmanlarda çalışılmış goller. Sarı-kırmızılı oyuncular birbirlerini çok iyi tanıyorlar, aynı beyinden düşünüyorlar. Bu oyun ve bu skor iyi çalışmışlığın bir eseri. Sivasspor, iki hafta önce sahasında Fenerbahçe'den puan aldı ama dünkü Galatasaray o Fenerbahçe değildi! Şimdi Galatasaray'ın önünde bir maç kaldı, Karagümrük maçı. O maçı aldıklarından zaten iş bitti demektir. Zaten bitti ama futbolda her türlü sürprizi düşüneceksin."

Uğur Meleke: "Bitime 3 hafta kaldı ama 13 hafta da kalsa şu anda aynı şeyleri konuşurduk. Son 8 maçta 30 gol attı Galatasaray. Üçer beşer atıyor her hafta. Alanya maçı zor diyorsun, Alanyaspor'a 4 atıyor. Sivasspor zor diyorsun, Sivasspor'a 6 atıyor. Zor rakipleri kolaya çeviriyor. Galatasaray gerçekten bir his takımı. Sonlara doğru Manchester City, Real Madrid gibi stres yükseldiğinde nabzı düşüyor. Sezonun sonunda müthiş final yapıyorlar."

Bülent Tuncay: "Galatasaray- Sivasspor maçını statta Emrah Kayalıoğlu ile yan yana izliyoruz. Hakem başlama vuruşu düdüğünü çalmadan önce dönüp, “İki yıl önce bugün sana ‘Torreira- Kerem Demirbay, önlerinde Ziyech, Mertens, Zaha, ileride Icardi olsa ne dersin’ diye sordu. Sadece 14 galibiyet alınan, -2 averajla 13. sırada bitirilen sezon için ne büyük hayal. Hayaldi, gerçek oldu. Bazen Kerem, bazen Barış Alper kendine yer açtı bu kadroda ama Galatasaray yıldızlarla dolu bir ekip yaratmayı başardı. Okan Buruk’un hünerli ellerinde de uyumlu bir takıma dönüşüverdi. Bugün ligde bu kadroyu yenmek neredeyse imkansız."

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER