© Basın Gazetesi

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’dan Sert Eleştiri!

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, hükümetin müteahhitlere ve iş çevrelerine yönelik finansal desteklerini eleştirdi. Karaca, yaptığı açıklamada, OECD verilerine atıfta bulunarak Türkiye’de çocukların beslenme ve eğitim koşullarındaki olumsuz duruma dikkat çekti.

Süleyman ARMAĞAN/ Gazete Şehir

 

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, sosyal medya hesabından müteahhitlere ödenen paraları eleştirdi. Karaca, açıklamasında şunları söyledi: "Yandaş 5’li çetelere devletin parası peşkeş çekilirken, OECD verilerine göre Türkiye’de her 5 çocuktan biri yeterli beslenemiyor ve her 4 çocuktan biri okula aç gidiyor. Bu durum, ülkemizin en acil sorunları arasında yer alırken, bazı kesimlerin ise milyarlarca liralık desteklerden yararlanması oldukça trajik" dedi.

"Okullarda Ücretsiz Öğünler Engelleniyor"

Gülizar Biçer Karaca, devlet bütçesinin çocukların beslenme ve eğitim hakları yerine yandaş müteahhitlere aktarılmasını da eleştirdi. "Yandaş beşli çeteler ihya olurken, okullarda bir öğün ücretsiz okul yemeğini çok görenlere yazıklar olsun!" diyen Karaca, bu uygulamanın toplumun en savunmasız kesimleri olan çocuklar üzerinde doğrudan olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER