5-7 Kasım tarihlerinde de iş bırakarak seslerini duyurmaya çalışan aile sağlığı merkezi çalışanları geri adım atmıyor.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ‘müsterih olmaları’ çağrısı yapsa da Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanları yeni düzenlemenin, çalışma koşullarını eziyete dönüştüreceğini, halk sağlığını iyileştirmeyeceğini ve mevcut sorunları derinleştireceğini öne sürüyor.
Türk Tabipleri Birliği (TTB) dahil toplam 11 sendika, federasyon, dernek ve birliğin desteklediği eylemlerde kaybedenin sadece ASM çalışanları değil, binlerce hasta olduğu dile getiriliyor.
Eyleme destek veren Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir, Ankara’daki mitinge ve geçtiğimiz günlerde yapılan üç günlük iş bırakma eylemlerine rağmen Sağlık Bakanlığının seslerini duymamayı tercih ettiğini söyledi.
Aile hekimliği çalışanları olarak meslek onurları, ülke ve halk sağlığının geleceği için beş gün daha iş bırakma kararı aldıklarını belirten Kandemir şöyle devam etti: “Bu eylemler sırasında vatandaşların mağdur olmasının tek sorumlusu Sağlık bakanlığı. Yönetmeliği okuyan hastalarımız da yapılacak olan eylemlerde bizlerle olacak. Yönetmeliğin savunulacak tek tutarlı tarafı yok. Yönetmelikte ısrar etmek, insanları mağdur etmek, sahayı yormak akılcı değil.”
Memişoğlu: Yönetmelik birkaç ayda herkesi memnun edecek
Öte yandan Bakan Memişoğlu, bugünkü Antalya Valiliği ziyareti sırasında söz konusu yönetmelikle ilgili açıklamalar da yaptı. Memişoğlu konuyla ilgili özetle şunları söyledi: “Göreceksiniz; bu yönetmelik, sonuçları itibarıyla eş zamanlı olarak vatandaşlarımızı da sağlık çalışanlarımızı da memnun edecektir. Birkaç ay içinde bu çok daha belirgin görülecektir. Maalesef dezenformasyon çağında yaşıyoruz. Olgular değil, algılar belirleyici olabiliyor. Çeşitli sosyal medya mecralarında ‘Aile hekimlerinin bundan sonra ilaç yazamayacağı; ilaç yazması durumunda maaşlarından kesinti yapılacağı’ şeklinde iddialar dile getiriliyor. Şunu net ifade edeyim: Sağlık Bakanlığı olarak açıkladığımız yeni aile hekimliği yönetmeliği, aile hekimlerinin tanı ve tedavisine müdahale etmiyor; reçete yazma özgürlüğünü de ortadan kaldırmıyoruz.”
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.