İzmir
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62979.407$

AKP seçim takip sistemi kurdu: İlk sonuçlanan büyükşehirler olacak

AKP seçim takip sistemi kurdu: İlk sonuçlanan büyükşehirler olacak
Yerel seçimlere geri sayımın başlamasıyla birlikte tüm hazırlıklar hızlandı. Yüksek Seçim Kurulu, olası aksaklıkları gidermek ve eleştirilerin hedefi olmamak için art arda testler düzenledi. Tüm partilerin katılımıyla seçim tatbikatı yapıldı, tüm enerji ve siber güvenlik hatları kontrol edildi. 31 Mart akşamı ilk olarak 30 büyük şehrin sonuçlarının öğrenileceği, tüm sonuçların ise en geç 21.00 gibi alınması planlanıyor.

Nuray BABACAN- Gazete Pencere

YSK’da son üç aydan beri süren çalışmalarda sona gelindi. Kurum, oy verme gününe ilişkin hazırlıklarını tamamladı. Edinilen bilgiye göre, dışarıdan yapılabilecek siber saldırılara karşı YSK’nın internet sisteminin güvenlik duvarı güçlendirildi. Deprem bölgesine ilişkin çalışmalar için inceleme ekipleri oluşturuldu. Bu bölgelerde oy verme işleminin aksayan yönleri incelendi. Genel seçimlerde olduğu gibi oyların konteynerlerde verilmesine devam edilecek.

Tüm kamuoyunun merakla beklediği oy verme günü, sayım işlemi başladığında önce 30 büyükşehir belediye başkanlığı pusulası, ilçe belediye başkanlığı pusulası, belediye meclis ve il genel meclis üyeliği pusulası ve büyükşehirlerdeki muhtarlık sayımı yapılacak. Bu nedenle Türkiye önce 30 büyükşehir belediye başkanının kim olduğunu öğrenecek. 51 ilde de önce belediye başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtarlık sayımı yapıldıktan sonra seçim tamamlanacak.

PARTİLİLER DİKKAT

Siyasi partilerde seçim gecesine yönelik hazırlıklarını sürdürüyor. Seçim sonuçlarının manipüle edilmemesi ve parti genel merkezleri tarafından kontrol edilmesi için merkezler oluşturuldu. Islak imzalı oylama tutanakları, hile yapılmaması çok önemli olduğu için tüm parti temsilcileri, bu tutanaklardan alınan sonuçları genel merkezlere iletecekler. Bu tutanak alınana kadar parti temsilcilerinin bulundukları sandık başlarını terk etmemeleri büyük önem taşıyor. Bu durum özellikle kıl payı sonuçların belirleneceği il ve ilçeler için çok önemli olacak.

HAZIRLIKLAR TAMAM

İktidar partisi de genel merkezde Sonuç Alım Sistemi adını verdikleri altyapının hazırlıklarını tamamladı. AKP kurmaylarına göre, en geç saat 20.00 civarında 30 büyükşehrin sonucu ortaya çıkacak. Simülasyonların saat 19.00 gibi belli olacağı, sonuçların da en geç 21.00’de belli olacağı iddia ediliyor.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!