İzmir
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2518.5
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66365.3$

CHP İSTANBUL "DEĞİŞİM" DEDİ


CHP İSTANBUL "DEĞİŞİM" DEDİ
CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde İl Başkanlığı’na Özgür Çelik seçildi.

 

CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi, Haliç Kongre Merkezinde yapıldı. Eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ile CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’in il başkanı olmak için yarıştığı kongrede Divan Başkanlığını eski CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal yaptı.

Blok liste olarak yapılan seçimde kırmızı liste Canpolat’ın, beyaz listede Çelik’in seçtiği delegeler yer aldı. Beyaz listede İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da yer aldı.

 32 OY FARKLA

CHP'nin 4-5 Kasım’da yapılacak 38. Olağan Kurultayı’na gönderilecek 196 delegenin de seçildiği kongrede Özgür Çelik, 660 delegeden 342’sinin oyunu alarak il başkanı seçildi. Cemal Canpolat ise 310 oyla rakibinin 32 oy gerisinde kaldı.

Sonuçların açıklanmasının ardından zafer konuşması için sahneye çıkan Çelik, rakibi Canpolat ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu davet etti. Ancak salonda olmayan ikiliye Çelik’in daveti karşılıksız kaldı. Kongreyi takip etmek için gelenlere teşekkür eden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

EN BÜYÜK TEŞEKKÜR CHP ÖRGÜTÜNE

Bugün burada tarihi bir kongreyi gerçekleştirirken günün erken saatlerinden itibaren burada olan kocaman yürekli örgütümüze sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Verdikleri oylarla parti içi demokrasimizin öncüleri olan kıymetli il delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Partimizin çeşitli kurullarında görev yapan tüm yöneticilerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Günün erken saatlerinden itibaren kongremizi takip eden muhtarlarımız hâlen bu salondan ayrılmadılar. Dernek başkanlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız hâlen bu salondan ayrılmadılar. Onlara sonsuz yürekten teşekkür ediyorum. Bu salonun hazırlanmasında büyük emek harcayan Kadın Kolumuza, Gençlik Kolumuza ve seçim kurulunda görev yapan seçim kurulunun kıymetli üyelerine, sandıklarda görev yapan değerli yol arkadaşlarımıza sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Yine bu salonda bu kongreyi gerçekleştirdiğimiz esnada emek harcayan güvenlik görevlisinden mutfak görevlisine kadar tüm emekçilere sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum.

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Bu salona 26 ilçe başkanıyla beraber girdim ama bu salondan 39 ilçe başkanıyla çıkıyorum. İstanbul’da artık eşitlikçi bir yönetim anlayışı var. İstanbul’da, kongrede bana oy veren vermeyen ilçe başkanlarına farklı davranma dönemi bitmiştir. İstanbul’da 39 ilçe başkanına eşit davranan, eşit yaklaşan bir mücadeleyi örgütümüzle birlikte gerçekleştireceğiz. Bir umuttan bahsetmiştik kongre konuşmamda. İstanbul’dan bir umudu, bir kıvılcımı çakarsak bu umut Türkiye’ye ışık olur demiştim. Birleşe birleşe, kucaklaşa kucaklaşa kazanacağız.

BU BİR BAŞLANGIÇ

8 yaşında, bir çift kara lastikle geldiğim bu şehirde bana il başkanı adaylığı gururunu yaşatanlara teşekkür etmiştim. Bugün CHP’nin en önemli makamlarından bir tanesine beni layık gören bütün delegelerimize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Örgütümüze sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. Çok gururluyum. Hepinize sonsuz ve yürekten teşekkür ediyorum. En önemlisi, bunu neye borçluyuz, biliyor musunuz? Bir öğretmenin çocuğu bu ülkede il başkanı olabiliyorsa, bir emekçinin çocuğu bu ülkede milletvekili olabiliyorsa, belediye başkanı olup 500 binlik, milyonluk kentleri yönetebiliyorsa bunu demokrasiye, Cumhuriyete, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Yolumuz açık, aydınlık olsun. Bu kongre tarihi bir kongre demiştim. Bu bir başlangıç. İstanbul’dan Türkiye’ye umudu yaymanın başlangıcı, yeniden İstanbul’u kazanmanın başlangıcı, tüm Türkiye’yi kazanmanın başlangıcı. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum.”

 

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!