İzmir
27 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.45
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2438.6
  • BIST
    9915.62
  • BTC
    62798.224$

LEVENT KÖSTEM’DEN ÇARPICI MESAJLAR


LEVENT KÖSTEM’DEN ÇARPICI MESAJLAR
İYİ Parti’den Buca Belediye Meclis Üyesi olan Dr. Levent Köstem, yerel seçimlere az bir süre kala gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Dostluğa ve desteğe çok önem verdiğini söyleyen Köstem “CHP yönetimi ön seçim diyerek, değişim diyerek başladığı süreci bambaşka bir hale soktu ve Deniz Yücel kimi istediyse o kişiler aday oldu. Burası Osmanlı Hanedanı değil, CHP kimsenin babasının malı değil. Benim Suat Nezir’e verdiğim destek aynı zamanda CHP’den aday adayı olup hakkı yenenlere bir destektir” dedi.

 AZİZ KOCAOĞLU VE ABDÜL BATUR’UN BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEKLİFİNİ REDDETİM

“Bir insanın doğup büyüdüğü şehirde belediye başkanı olması gerçekten bir gurur ve onur” diyen Levent Köstem; “Ancak şimdiye kadar Buca’da görev yapan belediye başkanlarının birçoğu bunu önemsemeyerek başka işlerin içinde oldular. Bana Aziz Kocaoğlu ve Abdül Batur zamanında birlikte gelerek aday olmamı, başkanlığımın kesin olduğunu söylediler fakat “Ben ABD’de çocuk okutuyorum, bir başkan maaşı ile çocuklara para yetiştiremem” diyerek kabul etmedim. Çok da kızdılar. Sonrasına aday oldum ama olmadı. Belediye Meclis üyesi oldum, aslında orada da hemen ayrılacaktım. Fakat gelen yönetim hemen yanlış işlere girince müdahale etmek adına ayrılmadım” dedi.

DEĞİŞİM VE ÖN SEÇİM UMUTLARI HAYAL OLDU

Kendisine yönelik eleştirilere yanıt veren Levent Köstem “Bana sen biçim CHP’lisin” diyerek tepki gösterenler var biliyorum. Arayıp baskı yapanlar da var; “Sağlık sorunlarını gerekçe göster, ayrıl” diyenler var. Neden ayrılayım? Ben bir tepki gösteriyorum. Şimdiki parti yönetimi ‘değişim’ ve ‘ön seçim diyerek göreve geldi. Buna inanan ve güvenen insanlar da aday adayı oldu. Örneğin Fikret Aktaş, Mürüvet Suatoğlu Balcılar, İlhan Dal. Örneğin Berk Hızlıateş; çok sevdiğim, genç, dinamik, çalışkan, belediyeciliği bilen, dürüstlüğüne kimsenin şüphesi olmayan bir Cumhuriyet neferi. Neden aday gösterilmedi? Bir açıklaması yok karar vericilerin. “Biz öyle istedik” diyorlar.  Bir ön seçimi parti üyeleriyle yapabilirsiniz, delegelerle yapabilirsiniz, genel merkezden bir heyet görevlendirip ön seçim sürecini hızlandırabilirsiniz. Ancak bunların hiçbiri yapılmadı, gizli saklı pazarlıklarla, bir takım ayak oyunlarıyla süreci götürdüler” dedi.

DENİZ YÜCEL NEYE GÖRE BU KARARLARI VERDİ?

İzmir’de aday belirleme sürecinin günün sonunda Murat Bakan ve Deniz Yücel’in kararına kaldığını söyleyen Köstem ve “Son dakikada Murat Bakan ‘Deniz Başkanım ne derse o’ diyor ve Deniz Yücel ne dediyse o oluyor.  Böyle bir aday belirleme olabilir mi? Hangi bilgiyle, hangi görgüyle yapıyor bunu? Sonunda bir arkadaşı aday gösterdiler. O arkadaşı çok da tanımam, çok da önemli değil. Önemli olan bir partinin ciddiyeti. Siz değişim diye, ön seçim diye geliyorsunuz ama kafanıza göre bir aday belirliyorsunuz. Benim tepkim bu haksızlığa ve yanlışlıklara” dedi.

 

SUAT NEZİR’E 2019 YILINDA DA ŞİMDİ DE HAKSIZLIK YAPILDI

İYİ Parti’den belediye başkan adayı olan Suat Nezir ile her zaman görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Köstem şunları söyledi; “Suat Nezir çok sevdiğim, temiz, dürüstlüğe inandığım biri. Bana 2019 seçimleri öncesinde de pek çok kişi geldi ‘aday olmayacaksanız biz düşünüyoruz’ diye. Ben de adaylık düşünmediğimi söyledim. Suat Nezir de onlardan biriydi. CHP’den aday gösterildi, çalışmalara da başladı fakat son gün adaylığı parti tarafından geri çekildi. O dönemde ben iki günde bir onun ofisine gidip destek oldum çünkü yapılan yanlıştı. Aday gösterildikten sonra adaylığı iptal etmek ne demek? Ortada bir gerekçe yokken böyle bir haksızlık yapılmasını doğru bulmadım, her yerde de bunu söyledim. Şimdi 2024 seçimleri için de Suat Nezir yine bana geldi “Ağabey sen bana hep çok destek oldun, ben İYİ Parti’den aday olacağım, benim meclis üyem olur musun?” dedi. Ben de ‘Beni biliyorsun benim dünya görüşümü biliyorsun. Bu sorun edilmeyecekse ve iyi bir meclis üyesi listesi olacaksa olurum’ dedim. Gerçekten de bugün İYİ Parti’nin Buca Meclis Üyesi adaylarına bakın bir tane yamuk insan yok” dedi.

SİYASETTEN BİR BEKLENTİM YOK

Yönetime kim gelirse gelsin ahlaklı bir yönetim sergilemesi gerektiğini söyleyen Levent Köstem “Unutmasınlar ki oradaki her kuruş vatandaşın verdiği vergi. Eğer babalarının parası gibi harcamaya kalkarlarsa ben mecliste olduğum sürece buna dur diyeceğim. Hangi görüşten olursa olsun seslerini duyurmak isteyenlerin sesi olacağım. Benim için siyaset aslında bir yük. Muayenehanem var, müze var. Yapmak istediğim daha çok şey var ama Buca’nın çok ciddi bir bütçesi var ve birilerinin iştahını kabartıyor. Buca’ya çok ihanet edildi bu yüzden. O yüzden doğup büyüğüm Buca’ya bir borcumuz var ve yöneticilerin dürüst ve ahlaklı bir yönetim sergilemesi için sorumluluk alıyorum” dedi.

 

BUCA’DA BİR GÖÇ MÜZESİ OLMASI GEREKİYOR

Levent Köstem, Buca’da mutlaka bir göç müzesi olması gerektiğinin altını çizerek “Buca’nın kültürel mirası çok zengin. Biliyorsunuz göçmen nüfusu çok fazla. Çok fazla hikâyeler var, eşyalar var. Buca’da bir göç müzesi olmasını çok arzu ediyorum. Ama dijital bir göç müzesi olması lazım, bunun benzerleri Atina’da var. Meclis üyesi olduğumda önceliklerimden biri de bu Göç Müzesi olacak” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!