İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), yaptığı uyarıyla soğuk hava dalgasının etkisiyle sıcaklıkların hızla düşeceğini ve İstanbul genelinde kar yağışının etkili olmasının beklendiğini belirtti. Yetkililer, İstanbulluları beklenen olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı. İstanbul’da 5 ve 6 Şubat tarihlerinde Sibirya kaynaklı soğuk hava dalgası etkili olacak.
Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 19 ile sarı kodlu uyarı verdi. Uyarı verilen iller ise şöyle; Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Kastamonu, Kayseri, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Sakarya, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Zonguldak, Bayburt, Bartın, Düzce.
İstanbul'da 5 Şubat Çarşamba günü hava çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmurlu, kuzey kesimleri ve kentin yüksekleri ise hafif kar yağışlı.
Türk Hava Yolları, İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ve 6 Şubat tarihli birçok seferin iptal edildiğini duyurdu. İstanbul'da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle AJet de, 3 gün boyunca bazı seferlerinin iptal edileceğini ilan etmişti.
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda da beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat tarihi için yapılmış olan yüzde 10 uçuş iptaline ek olarak kalan uçuşların yüzde 20’sinin ve 7 Şubat tarihindeki uçuşların yüzde 10’unun da iptal edileceği açıklandı.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.