İzmir
16 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.19
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2458.8
  • BIST
    10222.55
  • BTC
    66045.56$

Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı (ICYS) 30’uncu yılını İzmir’de  kutladı.


Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı (ICYS) 30’uncu yılını İzmir’de  kutladı.
Her yıl farklı bir ülkede gerçekleşen Uluslararası Genç Bilim İnsanları Konferansı, ICYS Türkiye temsilcisi olan Buca Belediyesi Bilim ve Sanat Merkezi’nin ev sahipliğinde bu yıl Türkiye’de gerçekleşti.

 

16 ÜLKEDEN KATILIMCILAR İZMİR’’DE BULUŞTU

Ülkelerinde bilim alanında üstün dereceler alan 14-19 yaş arasındaki genç bilim insanları, ülke temsilcileri, takım liderleri ve jürilerin katıldığı organizasyonda ülkelerinde ICYS 2024’e katılmaya hak kazanan öğrenciler projelerini ve poster sunumlarını gerçekleştirdi. Yaşam Bilimleri, Çevre Bilimleri, Fizik, Matematik, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik olmak üzere 6 farklı kategoride gerçekleşen konferansa 16 farklı ülkeden katılan 122 finalist projeyi farklı ülkelerden alanlarında uzman 29 akademik jüri değerlendirdi. Konferansa Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Almanya, Macaristan, Hindistan Endonezya, Rusya, Romanya, Singapur, Sırbistan, Slovenya, Tayland, Türkiye ve Uganda’dan öğrenciler katıldı.

21-26 Nisan tarihleri arasında Buca’da gerçekleşen etkinliğin açılış toplantısında Piyanist Belit Karaca resital verdi. Caz Sanatçısı Özlem Şafak’ın mini konseriyle renk kattığı etkinliğin kapanış gününde de Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği mandolin ekibi Prof. Dr. Ayfer Kocabaş şefliğinde performans sergiledi. Düzenlenen kültür gecesinde katılımcılar kendi ülkelerini tanıtarak yöresel oyunlarını sergiledi. Katılımcılar hafta boyunca Efes, Meryem Ana ve Şirince gezileri ile tarihi ve turistik yerleri de ziyaret ederek rehberlerden bilgi aldı.

Etkinliğin açılış ve kapanış törenlerinde katılımcı ülkelerin Türkiye Başkonsoloslarının da katıldığı organizasyon hakkında konuşan ICYS Türkiye Temsilcisi Ümit Karademir “Tüm ülke temsilcileri, takım liderleri, uluslararası jüriler, katılımcı öğrenciler çok güzel dostluklar kurdular. Buca'yı, Izmir'in tarihi ve turistik yerlerini görerek kültürümüzü öğrendiler. ICYS kültür gecesinde katılımcılar ülkelerini tanıtarak, dans ve müzik şöleni yaptılar. Ülkelerinden getirdikleri hediyeleri ve yiyecekleri birbirlerine vererek dostlar ilişkisi kurdular. Ödül töreninde başarılı proje sahiplerine madalya ve sertifikaları  verildi” dedi. Bilimsel çalışmaların daha küçük yaşta etik kurallar ile öğretilmesini ve merak eden, sorgulayan nesiller yetiştirmenin önemini vurgulayan Ümit Karademir “14-18 yaş arası dünyadaki tek bilimsel konferansın 30. yıl dönümünü başarı ile yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

BUCA BİLİM VE SANAT MERKEZİ ÖDÜL ŞAMPİYONU

2020 yılında Berk Hızlıateş'in girişimleriyle Buca Belediyesi bünyesinde kurulan Buca Bilim ve Sanat Merkezi bugüne kadar  hazırladıkları projelerle ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödül kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da belediye başkanı, merkezin yöneticileri ve öğrencilerini kazandıkları projeler neticesinde CHP Genel Merkezinde ağırlamıştı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!