İzmir
28 Ocak, 2026, Çarşamba
  • DOLAR
    43.41
  • EURO
    52.14
  • ALTIN
    7346.8
  • BIST
    13.107
  • BTC
    88908.931$

Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar düşecek: Kar yağışı İstanbul'a geri dönüyor

Hafta sonundan itibaren sıcaklıklar düşecek: Kar yağışı İstanbul'a geri dönüyor
Pazar günü Trakya ve Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görülecek. Pazar gecesinden itibaren İstanbul dahil tüm Marmara'da kar yağışı başlayabilir

Aralık ayıyla birilkte Türkiye genelinde görülen yağışlı ve soğuk hava dalgası, etkisini sürdürüyor.

Hava sıcaklığının sıfırın altında eksi dereceleri görmesiyle beraber yurdun bir çok kentinde kuvvetli kar yağışı etkili oldu, binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Onlarca ilde karla mücadele ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İstanbul'da da etkli olan kar yağışı, son bir haftadır yerini yer yer sağanak yağışlı ve parçalı bulutlu havaya bıraktı.

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul, Marmara ve Anadolu'nun onlarca kentinde kar yağışının tekrar etkili olacağını bildirdi.

Son bir haftadır Akdeniz üzerinden gelen meteorolojik sistemler ile lodosun etkisini gösterdiğine dikkat çeken Şen, lodosun hafta sonuna kadar yağmurla birlikte etkili olacağını ifade etti.

Hafta sonundan itibaren sistemlerin kuzeyden gelmeye başlayacağına dikkat çeken Şen, "Sıcaklıkları hissedilir derecede düşürecek" dedi.

Pazar günü Trakya ve Karadeniz bölgesinin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar görüleceğini belirten Şen, pazar gecesinden itibaren İstanbul dahil Marmara ve Anadolu'da kar görülebileceğini açıkladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.