Gaziantep Başpınar'da düşük ücret dayatmasına karşı başlatılan eylemlerin Gaziantep Valiliği'nin yasaklamasının ardından 14 Şubat'ta gözaltına alınıp serbest bırakılan Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası (BİRTEK SEN) Genel Başkanı Mehmet Türkmen, dün akşam saatlerinde bir kez daha gözaltına alındı.
Evrensel'de yer alan habere göre; Bugün savcıya ifade vermesi beklenen Türkmen'in ifadesi alınmadı. Türkmen doğrudan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Türkmen, çıkarıldığı mahkemenin ardından da tutuklandı.
Cuma günü (14 Şubat) evinden çıktığında da gözaltına alınan Türkmen, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Patronların isteğiyle bir kez daha gözaltına alınıyorum. Sendikada işçilerle toplantı halindeyken gelip sendikanın kapısından gözaltına alınıyorum. Geri gelicem! Mücadeleye devam" dedi.
Türkmen, "çalışma hürriyetin ihlali" ve "suç işlemeye tahrik" iddiasıyla savcının talimatıyla gözaltına alınmıştı.
Sosyal medya paylaşımları soruldu
Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alınan Mehmet Türkmen’e sosyal medya paylaşımları üzerine sorular soruldu.
"Suç işlemeye tahrik” ve “İş ve çalışma yaşamının ihlali” suçlamasıyla ifadesi alınan Türkmen’e, "9 Şubat 2025 saat ö.ö 12:45 tarihli hava buz gibi. Saat 00:40 Şireci ayakta! Direnenler de var bu havalarda. Şubat'ı ısıtanlar, geceyi aydınlatanlar. Şireci işçileri patrona ait Sırma Hali Fabrikasının işçilerine sesleniyor: Sırma dışarı! Başpınar uyuma, ekmeğine sahip çık" şeklindeki paylaşımda çağrınız amacı nedir?" sorusu yöneltildi.
Gaziantep Barosu Başkanı Duran'ın ifadeye girmesi engellendi
Türkmen'in ifadesinin alınması sırasında yanına girmek isteyen Gaziantep Barosu Başkanı Bülent Duran içeri alınmadı, Duran avukatların ifadeye alınmamasına ilişkin, "Bunun muhattapları var, bu bir talimattır, bu bir emirdir. Buradan bir tutuklama kararı çıkacak. Buradan hak ve özgürlüklere yönelik, bu ülkedeki tüm örgütlenme hakkını korumak görevimiz var. Hukuk tektir. Kanun tektir. Kanun yorumlanırken kişiye, makama göre yorumlanmaz" ifadelerini kullandı.
Kaynak:Gazete Pencere
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.