© Basın Gazetesi

Prof. Dr. Uyar: "Erdoğan karşısında Özgür Özel’i istiyor"

"Erdoğan’a geçen seçimde kazandıran, karşısındaki adayı belirlemesi ve Kılıçdaroğlu’nu buna yönlendirmesiydi. Erdoğan’ın bu kez karşısında Özgür Özel’i aday olarak görmek istediğini düşünüyorum."

Prof. Dr. Hakkı Uyar, Perspektif’te kaleme aldığı yazısında CHP’yi uyardı;

Erdoğan’a geçen seçimde kazandıran, karşısındaki adayı belirlemesi ve Kılıçdaroğlu’nu buna yönlendirmesiydi. Erdoğan’ın bu kez karşısında Özgür Özel’i aday olarak görmek istediğini düşünüyorum. CHP’nin halkın beklentilerini dikkate almadan Özel’i aday yapmasının sonucu, ikinci Kılıçdaroğlu vakası ve Erdoğan’ın bir kere daha seçim kazanması olacaktır. Yavaş’ın dışlanması ya da CHP içerisinde Yavaş’a yönelik olumsuz tavır, önümüzdeki süreçte CHP’yi bekleyen en büyük sorundur. Güncel deyimle turpun büyüğü budur.

Yazının tamamı için tıklayınız…

 

Prof. Dr. Hakkı Uyar Kimdir?

1969’da İzmir’de doğdu. Lisans ve yüksek lisansını eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aldı. Aynı üniversitenin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde başladığı doktorasını “Türkiye’de Tek Parti Döneminde İktidar ve Muhalefet (1923-1950)” başlıklı teziyle 1998 yılında tamamladı. Tarih Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı gibi idari görevlerde bulundu. CHP hakkında akademik çalışmalar yaptı ve 2000 yılında Afet İnan Tarih Araştırmaları Ödülü’nü kazandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihi alanında uzmanlaşan Uyar, üniversitede Demokrasi Tarihi dersleri veriyor. Tek Parti Dönemi ve CHP, İki Darbe Arasında CHP, 100 Soruda Cumhuriyet Halk Partisi Tarihçesi, Türkiye’nin Demokrasi Devrimi: 1950 Seçimleri başlıklı kitapların müellifidir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER